MVO & duurzaamheid

woningcorporaties

Bij Orly & Endevoets Groep betrekken we duurzaam ondernemen op vrijwel alle aspecten van ons bedrijf. Dat doen we bijvoorbeeld door gebruik te maken van nieuwe, milieuvriendelijkere apparatuur, maar ook door processen als afvalbeheersing beter in te richten. Ook ons personeelsbeleid is duurzaam: we investeren in onze mensen middels scholing en opleiding, en realiseren op die manier een hogere kwaliteit, meer vertrouwen en meer loyaliteit naar ons bedrijf en onze klanten. Als erkend leerbedrijf leiden we leerlingen op voor de toekomst en waarborgen we de structurele kwaliteit van ons vakmanschap bovendien voor de gehele sector.

Social return
Mensen een kans geven zit in het DNA van Orly & Endevoets. Wij zorgen graag voor een positieve vicieuze cirkel, door social return in te bedden binnen onze organisatie. Binnen ons bedrijf zijn verschillende mensen werkzaam met een afstand tot de arbeidsmarkt. We leiden hen intern op, begeleiden hen op de werkvloer en sturen voortdurend bij. Op die manier garanderen we kwaliteit, terwijl we deze mensen tegelijkertijd meer zekerheid bieden voor de toekomst. Ook op projectbasis huren we regelmatig mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt.

MVO als meerwaarde
Bij een succesvol project speelt uiteraard niet alleen het MVO-beleid een rol. Daarom maken wij altijd een zorgvuldige afweging tussen de verschillende belangen op het gebied van people, planet en profit. Samen bespreken we de knelpunten en bekijken we kritisch hoe we MVO binnen een project tot een meerwaarde kunnen maken.
"Oplossingen op MVO-gebied moeten niet alleen goed zijn voor mens en milieu, ze moeten vooral ook praktisch, haalbaar en werkbaar zijn. Zo kunnen we woningen op relatief eenvoudige manier en met beperkt budget al renoveren van een F-label naar een B-label, door bijvoorbeeld vloer- en spouwmuurisolatie."
Berrie Endevoets, directeur