Maatschappij & toekomst

monumentbezitters

In ons werk zorgen we iedere dag voor de toekomst, door prachtige historische gebouwen te bewaren voor volgende generaties. Maar we zorgen daarnaast ook voor de toekomst van mens, milieu en maatschappij. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dan ook volledig ingebed binnen onze organisatie. We hanteren milieuvriendelijke technieken en zijn bewust bezig met het minimaliseren van de afvalstromen in ons bedrijf. Daarnaast investeren we in de toekomst van ons personeel, door middel van scholing, coaching en begeleiding op het gebied van restauratie en sociale vaardigheden. Als erkend leerbedrijf leiden we leerlingen op voor de toekomst en waarborgen we ons vakmanschap voor de gehele sector.

Social return
Ook social return staat bij ons hoog in het vaandel. Binnen ons bedrijf zijn verschillende mensen werkzaam met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door hen intern op te leiden, zeer gedegen te begeleiden op de werkvloer en voortdurend bij te sturen, garanderen we kwaliteit, terwijl we deze mensen tegelijkertijd meer zekerheid bieden voor de toekomst. Daarnaast huren we ook op projectbasis regelmatig mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Economisch de beste prijs
Bij Orly & Endevoets gaan we niet voor de laagste offerte, maar voor ‘economisch de beste prijs’. We leggen de focus op faalkostenvermindering, een optimaal proces (lean), een slimme en efficiënte samenwerking met partners, het nakomen van afspraken, een goede communicatie, de hoogste kwaliteit van ons werk, maatschappelijk verantwoord ondernemen en meer. Al die factoren hebben in eerste instantie invloed op de prijs, maar zorgen na afloop vaak voor een voordeliger project. Meerwerkkosten voorkomen we door vooraf goede inschattingen te maken van het werk en een professioneel advies te geven over het gehele traject. Doordat wij alle restauratiedisciplines aan de buitenschil in eigen beheer kunnen aanbieden en de beschikking hebben over eigen materieel, houden we het totaaloverzicht, zijn er minder overdrachtsmomenten, kunnen we snel schakelen en verkleinen we de foutmarge. Met als doel het behalen van een hoger rendement en het verlagen van onze verkoopprijs.
"Doordat wij alle voorkomende restauratiewerkzaamheden in eigen beheer verrichten, kunnen wij verspilling voorkomen. Zo zien wij wel eens dat opdrachtgevers kiezen voor een ‘goedkopere’ steigerbouwer. Doordat deze vaak geen rekening houdt met de verschillende disciplines in het totaaltraject, kunnen we minder efficiënt werken. En dat kost tijd en geld."
Jeroen van Kempen