Samenwerking Pelser-Hartman

Van schetsen naar professioneel modelleren van steigers

09 May 2019

Efficiency, verminderen van faalkosten, zo nauwkeurig mogelijk werken, innoveren; we streven het allemaal na. Ook als het gaat om steigerbouw. Pelser Hartman heeft een tool ontwikkeld waarmee gebouwen 3D gescand kunnen worden en waarmee wij vervolgens uitermate nauwkeurige steigertekeningen kunnen maken. Vanuit diverse scanposities wordt een scan gemaakt, die uiteindelijk een pointcloud oplevert.

In onze software meten wij vervolgens de maten tot op de millimeter nauwkeurig. We bewegen ons door het model, waardoor we elk hoekje tot op het kleinste detail kunnen bekijken. Dat is meer dan welkom als je je bedenkt dat we vandaag de dag nog altijd aangewezen zijn op rolmaten en duimstokken. Vervolgens kunnen we de pointcloud laten uitwerken tot een 3D-model.Deze innovatie van Pelser-Hartman ontvangen wij met open armen. Een aantal medewerkers heeft daarom direct een training gevolgd.
Van het tekenen van schetsen met handmatig ingemeten gebouwen, gaan we nu stap voor stap over naar het moduleren van steigers op basis van nauwkeurig ingescande maatvoering van gebouwen.
We voeren momenteel proeven uit om ons de materie eigen te maken. Goed werk heeft tijd nodig, dus het begin is gemaakt. Wij geloven in deze techniek dus investeren hierin. Zoals gezegd, staat het voor ons nu in de kinderschoenen en ontwikkelen we door, totdat we er voor de volle 100% van op aan kunnen. We kijken ernaar uit, want het mag voor zich spreken dat de efficiency, nauwkeurigheid en tijdwinst sterk toeneemt. Innoveren is en blijft leuk!