O & E sponsort project Dutch Designweek

Decor voor jonge ontwerpers

17 December 2019

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de Dutch Design Week plaats, het grootste Europese evenement over ontwerp in alle soorten en maten: van interieurontwerp tot websites, of van modeontwerp tot het design van auto’s, vazen en stoelen. 

YA!

Jonge ontwerpers, vaak net afgestudeerd aan de kunstacademie of universiteit, laten zich tijdens de week natuurlijk ook graag zien. Het is dé kans om ontdekt te worden aan het begin van je carrière. Een bijzondere groep jonge ontwerpers is YA, de Young Alumni club –een gemengde verzameling van Nederlandse designtalenten die, wegwijs worden gemaakt in de designwereld en zo hun loopbaan een kickstart kunnen geven.


UNDER CONSTRUCTION

Zevenenzestig van deze YA’ers presenteerden dit jaar hun afstudeerwerk op Dutch Design Week met YA Present! UNDER CONSTRUCTION, een door henzelf ontworpen expositie die moest laten zien dat zij zich nog in de vroege opbouw van hun carrière bevinden. Het werd uiteindelijk een goed bezochte, levende en spraakmakende tentoonstelling – een centrale “bouwplaats” omgeven door stellingen met dozen vol ontwerpen – die elke twee dagen volledig van karakter veranderde.


Dat vroeg om een veilige, sterke ombouw die het vele publiek kon dragen, en tegelijk een spannende achtergrond vormde voor de tentoongestelde werken. Orly & Endevoets sponsorde de steigerwerken en verzorgde de volledige op- en afbouw. Zo bouwden we een beetje mee aan carrière van deze jonge designers.

Steiger Dutch Designweek

Steiger Dutch Designweek